søndag den 10. november 2013

DIY - Tote/pusletaske

For nogle dage siden lavede jeg et indlæg om en taske og et par stykker spurgte, om jeg ville lave en diy - det vil jeg gerne :-) Se evt indlægget her.
Jeg er  - som før indrømmet - ikke en ørn til det der, med billeder, men here goes:Tote bag DIY:

Du skal bruge:

0,5 m yderstof - eks halvpanama eller lignende men du kan også stive almindeligt stof af med strygelærred.
0,5 m foer/inderstof
0,4 m stof til inderlommer og foer i yderlommer
(0,5 m pladevat - KUN, HVIS DU SKAL QULITE YDER ELLER INDERSTOFFET!)
1 lynlås på 35cm 
75 cm elastik (bredde 0,5 cm)
Stof eller bånd til hanke
ca 75 cm kante/skråbånd
Eks. En slat qulitelim, så du kan holde styr på stykkerne.


Klip:

Yderstof:
2 stk 33x43cm
2 stk 10x33cm
2 stk 10x12cm
1 stk 12x150cm
2 stk 6x34cm
2 stk 22x33cm
2 stk 6x5cm

Foer:
1 stk 12x150cm
2 stk 33x36cm
2 stk 5,5x34

Lommestof:
2 stk 22x33
2 stk 34x40

Pladevat:
2 stk 34x44
2 stk 23x34
1 stk 13x150


Sådan gør du:
Start med at qulite alle de dele, der skal quiltes. jeg  har brugt en almindelig quiltelineal og sat afstanden til 4 cm, for det synes jeg er bedst til store ting. Du skal KUN quilte gennem yderstof og pladevat - IKKE foer! Dog skal du på de stykker, der måler 22x33cm sy gemmen både yderstof, pladevat og lommestof.


Så skal indertasken syes. Start med lynlåsen. Tag de stykker, der måler 5,5x34 cm og nål den til lynlåsen som på billedet herunder. Yderstoffet skal sidde øverst og foret nederst, så det kommer til at passe med taskens indre og ydre :-)
Fold enderne ind, så der er ca 3,5 cm fri i hver ende. Stik det fast med lynlåsfoden på symaskinen og stinglængde 3,5.Fold stykkerne væk fra lynlåsen og gentag på den modsatte side. Lav til sidst en stikning hele vejen rundt, således, at stoffet kun er åbent på den ene lange led. Tag de to stykker på 6x5,5cm og sy dem på enderne af lynlåsen - resultatet skulle ligne billederne herunder:
Nu skal lynlåsen syes fast. Tag de to stykker foerstof, der måler 32x36cm samt de to stykker yderstof, der måler 10x33cm og læg tingene som vist på billedet, således, at foerstoffet ligger sammen med foerstoffet på lynlåsen og det samme med yderstoffet - sørg for, at det ligger i midten. 


Sæt nåle i og sy sammen.
Læg stoffet som vist på billedet, sørg for, at sømrummet vender OPAD og læg en stikning langs syningen med stinglængde 4,0 som vist ovenfor.


Nu skulle det se således ud. Gør det samme med den modsatte side. Jeg har glemt at vise det på billederne, men hjørnerne på tasken skal klippes runde, ellers er det næsten umuligt at sy kanten på.


Nu skal inderlommerne syes. Tag de to stykker lommestof, der måler 34x40cm og fold dem på midten. Sy en stikning ca 0,6cm fra kanten. Træk elastikken igennem og mål den af, så den passer med bredden af indertasken. Sy elastikkens ender fast. Nål lommerne fast på indertasken som vist herunder og lav to små læg i midten af 1/4 efter og før start, såedes at bredden kommer til at passe - billedet herunder skulle vise dette. Sy en stikning ned gennem midten af lommen for at dele den i to.


Tag det stykke foer, der måler 11x150cm og sy det fast langs kanten på først den ene del af foret og derefter den anden, således, at du nu har en taske, der er åben foroven og har fire små lommer. Læg indertasken væk.


Sæt remmene på med nåle, der, hvor du synes de skal sidde og stik dem fast hele vejen rundt - langs den øverste kant af tasken skal du sørge for, at holde dig 1,5 cm fra kanten.Sy kantebånd på de yderste lommer og nål dem fast langs kanten på yderstoffet til tasken (her skal hjørnerne også rundes - se evt billedet af den færdige taske). Sy så stykket, der måler 12x150cm fast, på same måde som ved indertasken, således, at du nu har en inder og ydertaske med hhv to og fire lommer.Således ser ydertasken ud indeni. Vend nu indetasken med vrangen ud og læg den ned i ydertasken, således, at sømmene  passer over hinanden.


Sy en stikning næsten hele vejen rundt, men lad et hul stå åbent, som du kan vende tasken gennem.


Vend tasken gennem hullet og kast en søm over hullet. Sy en stikning hele vejen rundt langs toppen af tasken og klip alle ender. 

Din nye tote bag/pusletaske er nu klar til brug! Jeg vil anbefale, at lægge lidt til i bredden, hvis tasken skal bruges som pusletaske, bare for at være sikker på, at den sidste ekstra, ekstra bluse kan være deri også ;-)

Håber det giver mening og, at der kommer nogle fine totes ud af det :-)

Kram


2 kommentarer:

 1. Svar
  1. Håber du kan hitte rede i den :-)
   Kom endelig med feedback, når du er færdig!!!
   Kram

   Slet

Linkwithin

Relaterede indlæg: