onsdag den 14. oktober 2015

Kom snuen i forkøbet!

(Billedet er lånt fra nettet (Colourbox.dk))

INDLÆGGET ER IKKE SPONSORERET, jeg er bare godt, gammeldags begejstret!
Vi kender det alle - vintersnuen. Den evindeligt løbende næse og hosten, der bare ALDRIG stopper! Som mor til to ørebørn, hvoraf den ene har astma oveni hatten, har vi haft helt utroligt mange dage med sygdom og bliven-hjemme-fra-skole/arbejde-for-at-passe-unger-dage herhjemme. Det værste år ud af Teos indtil videre 3 leveår, bød på intet mindre end 198 dage med sygdom i mere eller mindre grad. Der er dog sket meget siden. Fire gange dræn - som vist 7-9-13 endelig sidder - og endelig rigtig hjælp til astmamedicin, har gjort sin del. 
Nu kommer efteråret og vinteren dog  snigende og det betyder oh ve! Snue og sygdom i lange, uoverskuelige baner - men der er faktisk noget man kan gøre.
For noget tid siden tog jeg et webinar om at komme vintersnue(rne) til livs hos Anette, der har æblebørn.dk - det var gratis og helt fantastisk! 
Siden vi testede probiotika (mælkesyrebakterier) for Duolac i maj har vi taget det som en fast del af vores sortiment af tilskud hver dag - og sikke en forskel det har gjort!!!
Som Anette, der er uddannet sundhedsplejerske, fortalte siddder ca 70% af vores immunforsvar i tarmene. Vi skal altså passe godt på vores tarmflora, for at skabe basis for et sundt og stærker immunforsvar - og der kommer probiotika ind. At spise sundt og varieret synes jeg selv efterhånden er en selvfølge - jeg har i hvert fald fået ørerne tudet fulde i tidens løb. Og bevares vi spiser da også sundt og får masser af grønt hver dag, men det har bare ikke været nok.
Probiotikaen har til gengæld gjort noget... Noget jeg ikke helt troede var muligt. Teo har for første gang været syg uden at miste appetitten!!! Det er ellers helt sikkert, at han stopper med at spise ved første tegn på sygdom, men det virker til at være stoppet. Skriver jeg meget forsigtigt... 
Ud over Duolac får Teo en multivitamin, en ganske almindelig en med jordbærsmag. De to elsker han. Fiskepillen, den famøse omega-3 på den anden side - not so much. Vi startede ellers med at prøve de lidt dyrere og bedre varianter fra eskimo-3, men han nægtet pure at tage det. Nu har vi heldigvis fundet en billigere variant, der smager af solbær, som han ikke hader. Derudover giver vi - og har givet i lang tid Biostrath både til ham og Dagmar. Og sidst men ikke mindst får begge unger D-dråber. Dagmar får de anbefalede 5 om dagen og Teo får suppleret op således at han inkl indholdet i vitaminpillen får omkring 25-30 mikrogram om dagen. 
Alle disse tilskud og forklaringen bag kommer fra web-kurset hos æblebørn og er gratis - der tilbydes også rigtig mange andre fine former for kurser på siden.
Jeg håber at vi på denne måde kan komme bare nogen af de mange, lange næser og ditto nætter til livs med disse tiltag, men det vil tiden vise:-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Linkwithin

Relaterede indlæg: